Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami
Recepty, SalátySuroviny
- 2 vykostěné filety z tilapie
- 2 velké hrsti polníčku (možné nahradit například baby špenátem)
- 5-7 červených ředkviček
- 2-3 lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
- špetku sušeného tymiánu
- Volitelné:
- kousek slaniny
- Dresing:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce bílého vinného octu
- lžička dijonské hořčice
- Rozpečené bagety:
- francouzská bageta
- olivový olej
- sůl
- česnek
Postup Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme, nasolíme a zlehka opepříme z obou stran.
Do talíře nebo mísy dáme olivový olej, přimícháme do něj rozmačkaný stroužek česneku a špetku tymiánu a filety ve směsi obalíme a necháme na pár minut uležet.
Připravíme si dresing: Do misky dáme olej, ocet a hořčici, společně ušleháme, aby vznikl hladký dresing.
Polníček omyjeme a dáme do mísy. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do misky s dresingem, se kterým je pečlivě promícháme. Poté ředkvičky s dresingem přidáme do mísy s polníčkem a rukama prohážeme.
Bagetu rozkrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran je zlehka potřeme olivovým olejem (je možné do něj přidat sůl a česnek). Rozpečeme v troubě nebo orestujeme na pánvičce (já použila toastovač s grilovacími plotýnkami).
Grilovací pánvičku nasucho rozpálíme a zprudka na ní z obou stran opečeme rybí filety (kdo chce, může si s nimi opéct i slaninu nakrájenou na kousky).
Poté ryby vyndáme na prkýnko a rozkrájíme na menší kousky.
Salát rozdělíme na talíře, nahoru přidáme kousky ryby a servírujeme s opečenými bagetkami.