Zapečená cuketa se smetanou a parmazánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 cukety
60 dg Parmazánu
3 vejce
100 ml šlehačky
100 ml mléka
olivový olej
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nakrájíme na tenoučká kolečka (2-3 mm), nasolíme a necháme hodinu odležet v chladničce nejlépe v cedníku na těstoviny, dávám pod něj hluboký talíř, protože cukety pustí šťávu.

  2. Po vyndání propláchneme. V míse smícháme vejce, šlehačku a mléko. Omyté cukety opražíme na pánvi do měkka (cca 5 minut). Půlku cuket rozmixujeme ve smetanové směsi. Pekáč vymažeme olivovým olejem a dno vysypeme půlkou nastrouhaného parmazánu.

  3. Na to nalijeme směs s rozmixovanou cuketou a na ni poklademe zbylé cukety a zasypeme zbylým parmazánem. Trouba na 220°C, pečeme 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!