Nakládaná kuřecí stehna v bylinkách a bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
olej
5-6 rozmačkaných stroužků česneku
nasekané čerstvé bylinky:
rozmarýn
tymián
majoránka
libeček
petrželka
šalvěj
máta
mletý bílý pepř
2 lžičky dijonské hořčice
0,1 l bílého vína
1 lžíce octu balsamico
pár kapek citronové šťávy
1 lžíce medu
špetka mletého zázvoru
špetka chilli
sůl
2 lžičky mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí (kromě papriky) si umícháme marinádu, kterou ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

  2. Stehna opláchneme pod tekoucí vodou a na povrchu stehen uděláme ostrým nožem tak 3-4 zářezy. Připravenou marinádu do zářezů pořádně rukama vetřeme, uložíme do mísy a celá stehna přelijeme zbylou marinádou a necháme, do pekáče vložíme maso i s marinádou, podlijeme trochou horké vody a zavřené nebo překryté alobalem pečeme asi 45 minut na 200°C.

  3. Až je maso měkké, odebereme trochu výpeku, do kterého přisypeme papriku a touto směsí maso mašlovačkou potíráme. Takto odkryté ještě dopékáme cca 20 minut, do té doby, než se nám udělá kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!