Nakládaná kuřecí stehna v bylinkách a bílém víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- olej
- 5-6 rozmačkaných stroužků česneku
- nasekané čerstvé bylinky:
- rozmarýn
- tymián
- majoránka
- libeček
- petrželka
- šalvěj
- máta
- mletý bílý pepř
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 0,1 l bílého vína
- 1 lžíce octu balsamico
- pár kapek citronové šťávy
- 1 lžíce medu
- špetka mletého zázvoru
- špetka chilli
- sůl
- 2 lžičky mleté papriky
Postup Nakládaná kuřecí stehna v bylinkách a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí (kromě papriky) si umícháme marinádu, kterou ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.
Stehna opláchneme pod tekoucí vodou a na povrchu stehen uděláme ostrým nožem tak 3-4 zářezy. Připravenou marinádu do zářezů pořádně rukama vetřeme, uložíme do mísy a celá stehna přelijeme zbylou marinádou a necháme, do pekáče vložíme maso i s marinádou, podlijeme trochou horké vody a zavřené nebo překryté alobalem pečeme asi 45 minut na 200°C.
Až je maso měkké, odebereme trochu výpeku, do kterého přisypeme papriku a touto směsí maso mašlovačkou potíráme. Takto odkryté ještě dopékáme cca 20 minut, do té doby, než se nám udělá kůrčička.