Domácí smažené lupínky s hlívou ústřičnou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
100 g hlívy ústřičné
sůl, olej, uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory zbavíme slupky, omyjeme, nakrájíme na tenoučké plátky, dobře je propereme a necháme cca 60 minut louhovat ve vodě tak, abychom je zbavili škrobu.

  2. Po této době vodu slijeme, plátky brambor osušíme kuchyňskou utěrkou, osolíme, posypeme uzenou paprikou a poklademe na plech s pečícím papírem, který pokapeme olejem.

  3. Brambory posypeme plátky očištěné hlívy a dáme péci do trouby na program gril na 220 stupňů. Pečeme dozlatova. Kuchyňskou utěrkou lupínky zbavíme přebytečného tuku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!