Caffé řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
4 žloutky
150 g cukru
5 lžic horké vody
100 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
1 lžíce mleté kávy
sníh ze 4 bílků
Na plech 32 x 22 cm a péct 20 minut na 160 °C.
Krém:
uvařený puding z 1/2 l mléka
2x karamelového pudinku
1 lžíce instantní kávy(sypké)
nechat vychladnout a poté vyšlehat s
3/4 kostky másla
4 lžícemi cukru
Navrch:
2 zakysané smetany
cukr dle chuti
kakaem posypat
Hotové vychladit v lednici

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: 4 žloutky, 150 g cukru, 5 lžic horké vody, 100 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mleté kávy, sníh ze 4 bílků. Na plech 32 x 22 cm a péct 20 minut na 160 stupňů.

  2. Krém: uvařený puding z 1/2 l mléka, 2 x karamelového pud. prášku a 1 lžíce instantní kávy (sypké) nechat vychladnout a poté vyšlehat s 3/4 másla a 4 lžícemi cukru. Navrch 2 zakysané smetany oslazené dle chuti a kakao.

  3. Hotové nechat vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!