Rybí filé v citrusové marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 400 g rybího filé (zde Nowaco 100% maso, bez přidané vody a chemických přísad, zamraženo na moři)
- 2 lžíce olivového oleje
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžička citronového pepře
- 8 tenkých plátků citronu na zapečení
Postup Rybí filé v citrusové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelijeme. Marinujeme alespoň dvě hodiny.
Poté přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a troubě na 200°C pečeme 20 až 30 minut. Podáváme se šťouchanými brambory.