Rybí filé v citrusové marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybího filé (zde Nowaco 100% maso, bez přidané vody a chemických přísad, zamraženo na moři)
2 lžíce olivového oleje
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
1 lžička citronového pepře
8 tenkých plátků citronu na zapečení

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelijeme. Marinujeme alespoň dvě hodiny.

  2. Poté přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a troubě na 200°C pečeme 20 až 30 minut. Podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!