Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety bez kosti
- hrubozrnná sůl
- tymián, šalvěj, rozmarýn
- barevný pepř
- olej
- 1 velká cibule
- hrst sušených drcených rajčátek
- voda na podlití podle potřeby (bujón)
Postup Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, pepřem a bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem.
Posypeme drcenými sušenými rajčátky a dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku.
Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami.
Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.