Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 stehenní kuřecí steaky
- koření Andalusie
- sůl
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 střední červená cibule
- 1 lžíce hnědého cukru
- 3 střední žampiony
- 150 ml kuřecího bujónu
- 150 ml suchého červeného vína
- 2 sušená rajčata
- mandlové lupínky
- menší feferonka
- 2 bulvy fenyklu
- 3 lžíce strouhaného Parmazánu
- 1 lžíce strouhanky
- 1/2 lžíce jemně nasekané fenyklové natě
- mletý bílý pepř
Postup Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony, feferonku a sušená rajčata, necháme chvíli probublat.
Přidáme červené víno, necháme přejít varem, směs přidáme do pekáčku ke steakům posypaným mandlovými lupínky a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150°C zapéct.
Fenyklové bulvy zbavíme zelených košťálů, rozpůlíme, vykrojíme vnitřní košťál a v osolené vodě cca 5 minut povaříme. Ochlazené bulvy nakrájíme na plátky cca 5-8 mm silné, dáme do olejem vymaštěného pekáčku.
Posypeme směsí strouhaného parmazánu, strouhanky a nasekané fenyklové natě a dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. K dozdobení jsem použil opečenou červenou papriku a jako přílohu opečené brambory.