Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stehenní kuřecí steaky
koření Andalusie
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje
1 střední červená cibule
1 lžíce hnědého cukru
3 střední žampiony
150 ml kuřecího bujónu
150 ml suchého červeného vína
2 sušená rajčata
mandlové lupínky
menší feferonka
2 bulvy fenyklu
3 lžíce strouhaného Parmazánu
1 lžíce strouhanky
1/2 lžíce jemně nasekané fenyklové natě
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony, feferonku a sušená rajčata, necháme chvíli probublat.

  2. Přidáme červené víno, necháme přejít varem, směs přidáme do pekáčku ke steakům posypaným mandlovými lupínky a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150°C zapéct.

  3. Fenyklové bulvy zbavíme zelených košťálů, rozpůlíme, vykrojíme vnitřní košťál a v osolené vodě cca 5 minut povaříme. Ochlazené bulvy nakrájíme na plátky cca 5-8 mm silné, dáme do olejem vymaštěného pekáčku.

  4. Posypeme směsí strouhaného parmazánu, strouhanky a nasekané fenyklové natě a dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. K dozdobení jsem použil opečenou červenou papriku a jako přílohu opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!