Kakaový řez s horalkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 celá vejce
1/2 hrnku mléka
necelý 1/2 hrnek oleje
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Krém:
6 horalky (mléčných)
150 g změklého másla + 1 lžíce
2 lžíce cukru krupice
rum
neslazené kondenzované mléko Pozor! Né SALKO

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přileváme postupně olej.

  2. Smícháme si pol.mouku s kypřícím práškem a kakaem.

  3. A do vyšlehaných vajíček střídavě zašleháme mouku a mléko.

  4. Těsto vylejeme na větší plech a pečeme na 180°C cca 10 minut dle trouby.

  5. Krém: do hrnce si dáme 1 lžíci másla + 2 lžíce cukru a svaříme na karamel.

  6. Až je cukr zkaramelizovaný (zhnědne a rozteče se), přilijeme neslazené kond. mléko a mícháme dokuď se vše nerozpustí.

  7. Nalijeme do misky a přidáme nastrouhané horalky.

  8. Necháme vychladnout!

  9. Máslo vyšleháme do pěny a přidáváme vychladlé zkaramelizované mléko a trochu rumu.

  10. Po vychladnutí korpusu ho rozřízneme na tolik části, kolik chceme a promažeme ho krémem.

  11. Vrch posypeme kakaem, grankem, oříškama, co vás jen napadne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!