Kakaový řez s horalkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 celá vejce
- 1/2 hrnku mléka
- necelý 1/2 hrnek oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- Krém:
- 6 horalky (mléčných)
- 150 g změklého másla + 1 lžíce
- 2 lžíce cukru krupice
- rum
- neslazené kondenzované mléko Pozor! Né SALKO
Postup Kakaový řez s horalkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přileváme postupně olej.
Smícháme si pol.mouku s kypřícím práškem a kakaem.
A do vyšlehaných vajíček střídavě zašleháme mouku a mléko.
Těsto vylejeme na větší plech a pečeme na 180°C cca 10 minut dle trouby.
Krém: do hrnce si dáme 1 lžíci másla + 2 lžíce cukru a svaříme na karamel.
Až je cukr zkaramelizovaný (zhnědne a rozteče se), přilijeme neslazené kond. mléko a mícháme dokuď se vše nerozpustí.
Nalijeme do misky a přidáme nastrouhané horalky.
Necháme vychladnout!
Máslo vyšleháme do pěny a přidáváme vychladlé zkaramelizované mléko a trochu rumu.
Po vychladnutí korpusu ho rozřízneme na tolik části, kolik chceme a promažeme ho krémem.
Vrch posypeme kakaem, grankem, oříškama, co vás jen napadne.