Krůtí kuličky na zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g umletého krůtího masa
sůl
pepř
2-3 lžíce hladké mouky
2 vejce nebo jen 3-4 bílky
50 g špeku
1 lžíce oleje
1 velká cibule
400 g zeleniny nakrouhané nebo nakrájené na jemné nudličky (vždycky: mrkev, celer, petržel - nevadí přidat další druhy: pórek, kedluben..., zelenina může být i mražená)
7 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
domácí masový vývar
1 vrchovatá lžíce hotové tmavé jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a mícháme, dokud se zelenina neopeče do zlatavé barvy.

  2. Mezitím promícháme umleté maso, vejce, mouku, pepř a sůl a uděláme kuličky. Do zeleniny přidáme kuličky a podlijeme vřelým vývarem. Dusíme pod pokličkou 35-45 minut (podle velikosti kuliček), kuličky v polovině obrátíme.

  3. Pokud je třeba, zeleninu přisolíme. Je-li to potřeba, přiléváme trochu vody, aby kuličky byly stále asi do poloviny potopené. Nakonec zahustíme (ne moc) hotovou tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!