Grilovaná rajčata s česnekem

Recepty, Grilování

Suroviny

8 velkých rajčat
asi 150 g strouhanky
pepř a sůl
asi 6 lžic rozpuštěného másla
4 stroužky česneku
petrželka na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme a trošku vydlabeme. Ze strouhanky, rozpuštěného másla, rozetřeného česneku a koření připravíme směs k naplnění rajčat.

  2. Do náplně můžeme podle fantazie ještě přidat buď bylinky nebo nějaké další koření nebo i na malé kostičky pokrájenou uzeninu (anglickou slaninu, šunku atd.), ale to už je na každém a jsou to suroviny navíc..

  3. Rajčata pak buď grilujeme nebo upečeme v troubě. Je to rychlé a pikantní občerstvení pro letní večery. Můžeme je ale také podávat jako přílohu k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!