Perníčková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Piškot s ořechy:)
5 žloutků
100 g moučkového cukru
1 lžička oleje
50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných)
70 g strouhaných ořechů
sníh z 5 bílků)
špetka soli
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
Krém:
150 g másla
100 g moučkového cukru
50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných)
50 g strouhaných ořechů
50 ml vaječného koňaku
1 lžíce citronové šťávy
(Piškot s mákem:)
5 žloutků
100 g moučkového cukru
1 lžička oleje
50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných)
100 g máku
sníh z 5 bílků)
špetka soli
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
lžíce kakaa
Krém:
1-2 lžíce Nutelly
150 g másla
100 g moučkového cukru
50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných)
50 ml vaječného koňaku
1 lžíce citronové šťávy
rybízová marmeláda nebo višňová marmeláda (lepší je kyselejší marmeláda)

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme sníh se špetkou solí a případně zašleháme i vanilkový cukr.

  2. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme perníčky, ořechy a citr.kůru.

  3. Nakonec zlehka přimícháme sníh.

  4. Těsto rozetřeme na pečicí papír a pečeme cca při 160°C asi 12 minut.

  5. Upečený ještě teplý piškot převrátíme na vlhkou! utěrku, stáhneme opatrně pečící papír, obrátíme a čistou plochou položíme zpět na piškot. Piškot takto i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout(piškot se na vlhké utěrce neloupe).

  6. Krém: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme perníčky,ořechy,citr. šťávu a koňak.

  7. Vychladlý piškot roztočíme, sundáme papír, potřeme marmeládou, krémem a stočíme. Trochu krému můžeme nechat i na potření povrchu rolády. Ozdobíme např. čokoládou, ořechy atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!