Tagliatelle s cibulovo-rajčatovou omáčkou a prosciuttem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 porce domácích těstovin nebo 250 g koupených
- 2 velké cibule
- 400 g konzerva loupaných krájených rajčat
- 8 plátků šunky prosciutto crudo
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička krupicového cukru
- půl lžičky sušeného česneku
- sůl
- pepř
- drcená nebo čerstvá chilli paprička dle chuti
- hovězí vývar na uvaření těstovin (lze i z kostky Natur)
Postup Tagliatelle s cibulovo-rajčatovou omáčkou a prosciuttem
Postup přípravy receptu
-
Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, vložíme drobně nasekanou cibuli a za občasného míchání usmažíme dozlata. Přidáme rajčata, cukr a při snížené teplotě vaříme cca 20 minut do zhoustnutí omáčky. Pokud je potřeba, míně podlijeme vodou. Omáčku můžeme, ale nemusíme, rozmixovat ponorným mixérem podle toho, jak kdo rád. Přidáme sušený česnek a dochutíme solí, pepřem a chilli. Ještě minutku povaříme.
V polovině vaření omáčky dáme vařit osolený vývar nebo vodu na těstoviny, vařené ve vývaru jsou chutnější. Domácí těstoviny čerstvé vaříme cca 2-3 minuty na skus, koupené dle návodu na obalu. Po uvaření ihned podáváme v hlubokém talíři, promíchané s omáčkou a poházené natrhanými kousky šunky. Můžeme lehce přizdobit čerstvou bazalkou.