Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 hrnek tarhoni
- 1,5 hrnku uzeného vývaru
- 200-250 g uzené plece
- 400 g kysaného zelí
- 1 cibule
- kousek sádla
- sůl
- pepř
- cukr podle chuti
Postup Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme 20 minut vařit maso. Na malinkém kousku sádla opečeme tarhoňu do zlatova. Neustále mícháme, aby se nespálila.
Zalijeme vývarem z masa, osolíme a vaříme, až vsákne všechnu tekutinu. Přikryjeme poklicí a necháme odpočinout.
Nakrájenou cibuli na sádle osmažíme a když začne zlátnout, přidáme maso nakrájené na kostičky a společně opečeme.
K masu přidáme pokrájené zelí, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké zelí dochutíme pepřem, případně solí a cukrem a vsypeme tarhoňu.
Všechno společně promícháme a prohřejeme. Můžeme posypat strouhaný sýrem, ale vůbec to nemusí být, je to dobré i takhle.