Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg paprik
1 kg rajčat
1 kg cibule
0,5 kg mladé cukety
3-5 stroužků česneku
0,5 l oleje
100 ml octa
150 g plnotučné hořčice
160 g cukru
70 g soli
1-3 lžičky mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku a v širokém kastrolu ji osmahneme na oleji. (Rajčata jsem přidala jako poslední.)

  2. Během krátké doby zelenina pustí šťávu. Přidáme zbytek všech surovin a za občasného promíchání pomalu vaříme - odpařujeme přibližně 45-75 minut.

  3. Naplníme do sklenic, zavíčkujeme a zavaříme (80°C/25 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!