Penne s chřestem a créme fraiche
Recepty, TěstovinySuroviny
- 60 g zeleného chřestu
- 80 g celozrnné penne
- olivový olej
- 1 šalotka nasekaná najemno
- 1 rovná polévková lžíce créme fraiche (cca 17g)
- 1/2 citronu na kůru
- 3-5 lístků šalvěje jemně nasekané
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Penne s chřestem a créme fraiche
Postup přípravy receptu
-
V hrnci dejte vařit vodu. Krátce blanšírujte chřest – do vroucí vody vložíte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. minutu, více ne!
Poté chřest sceďte a vložte do ledové vody. Chřest nechte okapat a šikmým řezem stonky překrojte na polovinu.
Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody. Sceďte.
Na pánvi rozehřejte asi 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Šalotku nechte na oleji zesklovatět a poté přidejte chřest, těstoviny, nastrouhanou citronovou kůru, šalvěj, lehce osolte, opepřete a spolu s créme fraichle promíchejte.