Pohankové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g pohankové mouky
200 g másla
80 g moučkového třtinového cukru
120 g najemno namletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme změklé máslo. Ručně zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

  2. Druhý den si těsto vyndáme alespoň 2 hodinky před tím než s ním budeme pracovat. Pokud se i přesto budou rohlíčky dělat špatně, zapracujeme do něj ještě trochu změklého másla.

  3. Následně tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15 minut. Pozor - po upečení jsou velice křehké, doporučuji je chvíli nechat na pečícím papíře a sundávat je až trošku zchladnou.

  4. Poté je můžeme obalit v moučkovém cukru, ozdobit čokoládou nebo je nechat jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!