Pohankové rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 280 g pohankové mouky
- 200 g másla
- 80 g moučkového třtinového cukru
- 120 g najemno namletých ořechů
Postup Pohankové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme změklé máslo. Ručně zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Druhý den si těsto vyndáme alespoň 2 hodinky před tím než s ním budeme pracovat. Pokud se i přesto budou rohlíčky dělat špatně, zapracujeme do něj ještě trochu změklého másla.
Následně tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15 minut. Pozor - po upečení jsou velice křehké, doporučuji je chvíli nechat na pečícím papíře a sundávat je až trošku zchladnou.
Poté je můžeme obalit v moučkovém cukru, ozdobit čokoládou nebo je nechat jen tak.