Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

80 g masa z krůtích prsou
1 polévková lžíce olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
špetka mleté skořice
sůl
Kuskus:
60 g kuskusu
1/2 červené cibule – 30g
1 stonek řapíkatého celeru – 30g
40 g cukety
30 g červené papriky
1/2 stroužku česneku – 2g
několik vlásků šafránu lehce mezi špičky prstů
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozřízněte na menší plátky.

  2. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán.

  3. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.

  4. Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.

  5. Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách.

  6. Poté vložte do trouby rozehřáté na 200˚C na 7 minut.

  7. Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje.

  8. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky.

  9. Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova.

  10. Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem.

  11. Přidejte jemně nasekaný česnek, osolte.

  12. Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte.

  13. Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu.

  14. Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.

  15. Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!