Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 80 g masa z krůtích prsou
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 5 kuliček pepře
- 2 kuličky nového koření
- špetka mleté skořice
- sůl
- Kuskus:
- 60 g kuskusu
- 1/2 červené cibule – 30g
- 1 stonek řapíkatého celeru – 30g
- 40 g cukety
- 30 g červené papriky
- 1/2 stroužku česneku – 2g
- několik vlásků šafránu lehce mezi špičky prstů
- hladkolistá petržel
Postup Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso rozřízněte na menší plátky.
Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán.
Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.
Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách.
Poté vložte do trouby rozehřáté na 200˚C na 7 minut.
Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje.
Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky.
Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova.
Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem.
Přidejte jemně nasekaný česnek, osolte.
Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte.
Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu.
Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.
Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.