Hovězí kližka se smetanou a koprem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 lžíce másla
6 malých plátků hovězí kližky
1 lžíce Vegety Chuť jara (Kuchárek)
2 lžíce hladké mouky
500 ml smetany na vaření 10%
2 vrchovaté lžíce nakrájeného čerstvého kopru

Postup přípravy receptu

  1. Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, provaříme, dochutíme solí, koprem a odstavíme.

  3. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!