Hovězí kližka se smetanou a koprem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 lžíce másla
- 6 malých plátků hovězí kližky
- 1 lžíce Vegety Chuť jara (Kuchárek)
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml smetany na vaření 10%
- 2 vrchovaté lžíce nakrájeného čerstvého kopru
Postup Hovězí kližka se smetanou a koprem
Postup přípravy receptu
-
Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě.
Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, provaříme, dochutíme solí, koprem a odstavíme.
Podáváme s knedlíkem.