Bramboráčky s česnekovými výhonky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g oloupaných brambor
cca 150 g česnekových výhonků
cca 3 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř mletý
drcený kmín
majoránka - není nutná
hladká mouka nebo strouhanka dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a okořeníme, promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou nebo strouhankou, kterou do směsi dobře vmícháme.

  2. Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které ihned rozprostřeme a placičky smažíme z obou stran dozlatova a křupava. Hotové klademe na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu k minutkám, nebo jako chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!