Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty (nebo plec)
- 10 větších hub (hřiby, podborováky,...)
- 1/4 KL kmín drcený
- 1 Kl paprika mletá sladká
- sůl
- pepř bílý mletý
- 3 cibule
- 50 g máslo
- smetana 33%
- 1 Camembert
- 1 snítka rozmarýnu
- horká voda na podlití
- 2 KL mouky hladké
Postup Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Cibule si oloupeme a nakrájíme na jemno.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.
V pánvi si rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do sklovata. Pak přisypeme připravené houby, přidáme kmín a osolíme je.
Houby vydusíme na tuk a zasypeme paprikou. Rychle je promícháme (aby nám paprika nezhořkla) a podlijeme pár lžícemi vody. Houby pak ještě chvíli restujeme, ale jen tak dlouho, aby se nám vypařila přebytečná tekutina. Hotové houby necháme lehce prochladnout.
V kastrolu si rozehřejeme zbytek másla s trochou oleje (máslo se pak nepřepaluje), vsypeme cibuli a restujeme jí do zlatova.
Mezitím si naklepeme plátky masa, osolíme je a opepříme.
Na maso si poklademe houbovou směs (zbytek dáme do omáčky), na každou dáme kousek másla, maso přehneme a pevně sepneme jehlami (párátky).
Na cibulce si opečeme připravené kapsy, přidáme zbytek houbové směsi a vše podlijeme horkou vodou asi do poloviny výšky masa. Poté vlijeme smetanu (ne ledovou - srazila by se) a přidáme na velké kousky pokrájený Camembert. Vše lehce osolíme a přidáme snítku čerstvého rozmarýnu. Kastrol zakryjeme pokličkou.
Troubu si předehřejeme na 180°C a do ní vložíme připravené jídlo. Po asi 1 hod. maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Hotovou šťávu dle potřeby zahustíme moukou, rozmíchanou ve troše studené vody - já jsem nezahušťovala.
Šťávu si dochutíme solí a vložíme zpět na prohřátí, jehel zbavené kapsy. Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovým salátem.