Krůtí maso s cuketami na pivu
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g krůtích prsou -lze nahradit kuřecími
- 150 g loveckého salámu
- 200 g cukety
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 malý pórek
- 2 PL oleje
- 2 PL polohrubé mouky
- 4 PL sojové omáčky
- 7 PL kečupu
- 2 DL světlého piva
- 1 kostka slepičího bujonu
- sůl
- mletý pepř
Postup Krůtí maso s cuketami na pivu
Postup přípravy receptu
-
Krůtí, nebo kuřecí prso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší špalíčky.
Lovecký salám nakrájíme na úzké proužky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, odstraníme dužinu s jádry a nakrájíme ji na 3cm široké půlměsíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a pórek, nebo lahůdkovou cibulku nakrájíme na silnější kolečka.
Špalíčky masa na prkýnku mírně osolíme, opepříme, poprášíme polohrubou moukou a vše mezi prsty promneme.
Ve větším hrnci rozpálíme 2PL oleje a připravené maso na něm orestujeme-necháme zešednout(asi tak 5minut)
Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty restujeme.
Pak zastříkneme sojovou omáčkou, kečupem, zalijeme pivem, rozdrobíme kostku bujonu, zamícháme, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni 10 minut dusíme.
Poté pokličku odklopíme, přidáme cuketu a pórek(nebo lahůdkovou cibulku)lehce promícháme, znovu přiklopíme pokličkou a ještě dalších 10minut na mírném plameni dodusíme.
Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem-já jsem už nedochucovala. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.