Bramborová gulášová polévka s hlívou

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g oloupaných brambor
40-50 g sádla
3 dobré špekáčky
50 g cibule
30-40 g hladké mouky
10 g mleté sladké papriky
cca 2 l vývaru z hovězích kostí
cca 200 g dušené hlívy (zmrazené)
mletý pepř
drcený kmín
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme půlkolečka špekáčků, na nich zpěníme drobně krájenou cibuli. Přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Pak vmícháme mletou papriku a když pustí barvu, přilijeme vývar a dobře promícháme a přivedeme znovu k varu.

  2. Přidáme na kostky krájené brambory, hlívu, pepř, kmín a polévku povaříme do změknutí brambor. Je-li třeba, v průběhu vaření přilijeme trochu vody. Hotovou polévku dosolíme, ochutíme česnekem a sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!