Bramborová gulášová polévka s hlívou
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g oloupaných brambor
- 40-50 g sádla
- 3 dobré špekáčky
- 50 g cibule
- 30-40 g hladké mouky
- 10 g mleté sladké papriky
- cca 2 l vývaru z hovězích kostí
- cca 200 g dušené hlívy (zmrazené)
- mletý pepř
- drcený kmín
- česnek
- sůl
Postup Bramborová gulášová polévka s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme půlkolečka špekáčků, na nich zpěníme drobně krájenou cibuli. Přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Pak vmícháme mletou papriku a když pustí barvu, přilijeme vývar a dobře promícháme a přivedeme znovu k varu.
Přidáme na kostky krájené brambory, hlívu, pepř, kmín a polévku povaříme do změknutí brambor. Je-li třeba, v průběhu vaření přilijeme trochu vody. Hotovou polévku dosolíme, ochutíme česnekem a sekanou petrželovou natí.