Jemné zapečené brambůrky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1,5 kg syrových brambor
- 1 smetana 33%
- sůl
- pepř
- 1/2 kg Moravského uzeného (nebo šunky)
- kousek másla na vymazání plechu
- asi 150 g Goudy
Postup Jemné zapečené brambůrky
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrabeme a nastrouháme na velmi tenké plátky (já používám robot, je možné i na struhadle nebo nožem - asi 2-3 mm).
Dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
Pak rukama pořádně promícháme - plátky brambor by se měly oddělit a pořádně obalit smetanou. Přimícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
Přendáme do máslem vymazaného pekáče a pečeme naplno (mám plynovou troubu) asi půl hodinky.
Pak zasypeme nahrubo nastrouhanou goudou a dopečeme mírněji dozlatova (asi zase půl hodinky).