Králík bylinkář
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králíčí stehna
- 2 silnější plátky špeku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce libečku
- 2 lžíce petržele
- muškátový květ
- sůl
- 150 ml vývaru
Postup Králík bylinkář
Postup přípravy receptu
-
Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ.
V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme zbývající špalíčky slaniny a až zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Poté přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vložíme ochucená stehna a pořádně je v sosíku obalíme.
Takto připravené maso přiklopíme poklicí a uložíme do druhého dne do lednice.
Rozehřejeme si troubu.
Kastrol s masem dáme na sporák, necháme rozehřát tuk a na nejvyšším stupni maso prudce po všech stranách opečeme.
Podlijeme cca 100ml tekutiny, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45-50minut. 10minut před koncem poklici odstraníme a dopečeme na barvičku.
Během pečení přeléváme šťávou a doléváme vývarem, nebo vodou. Králičí stehna podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.