Kuřecí játra se žampiony na víně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g kuřecích jater
- 8 menších žampionů
- 50 ml oleje
- 1 červenou cibuli
- 1 žlutou cibuli nebo jarní cibuli
- 100 ml bujónu nebo vývaru
- 100 ml vína (můžeme použít i bílé, já jsem dala Sherry)
- 2 lžičky krémového balsamica
- sůl
- pepř
- chilli
- lžička cukru
Postup Kuřecí játra se žampiony na víně
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra spaříme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
Na pánvi rozpálíme olej, kousky jater prudce restujeme a vyndáme je na talíř.
Do oleje dáme nahrubo nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme žampiony, nakrájené na čtvrtky.
Krátce osmažíme, vrátíme játra, podlijeme vínem, vývarem, přidáme balsamico a krátce podusíme.
Na závěr dochutíme solí, chilli, pepřem a trochou cukru. Příloha: rösti, americké brambory nebo hranolky a zeleninový salát.