Kuřecí játra se žampiony na víně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kuřecích jater
8 menších žampionů
50 ml oleje
1 červenou cibuli
1 žlutou cibuli nebo jarní cibuli
100 ml bujónu nebo vývaru
100 ml vína (můžeme použít i bílé, já jsem dala Sherry)
2 lžičky krémového balsamica
sůl
pepř
chilli
lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra spaříme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, kousky jater prudce restujeme a vyndáme je na talíř.

  3. Do oleje dáme nahrubo nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme žampiony, nakrájené na čtvrtky.

  4. Krátce osmažíme, vrátíme játra, podlijeme vínem, vývarem, přidáme balsamico a krátce podusíme.

  5. Na závěr dochutíme solí, chilli, pepřem a trochou cukru. Příloha: rösti, americké brambory nebo hranolky a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!