Pikantní česnekové mleté maso k bramborákům
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g libového mletého masa (1/2 vepřového a 1/2 hovězího)
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 1 menší rajský protlak
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 skleničky sterilované kapie bez nálevu
- 1 lžíce medu
- worchester
- 1 nožka pikantní klobásky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pikantní česnekové mleté maso k bramborákům
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásku a restujeme do zlatavé barvy, pak přidáme mletou papriku a mleté maso, které dobře promícháme, aby se od sebe dokonale oddělilo.
Česnek prolisujeme, přidáme k masu, pak přidáme sterilovanou kapii, protlak, worchester a med, osolíme a opepříme. Pánev zakryjeme a dusíme.
Před koncem dušení odděláme poklici a vydusíme všechnu vodu.
Podle chuti dochutíme.
Podáváme s bramboráky.