Pikantní česnekové mleté maso k bramborákům

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g libového mletého masa (1/2 vepřového a 1/2 hovězího)
1 cibule
1 palička česneku
1 menší rajský protlak
1 lžička mleté papriky
1/2 skleničky sterilované kapie bez nálevu
1 lžíce medu
worchester
1 nožka pikantní klobásky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásku a restujeme do zlatavé barvy, pak přidáme mletou papriku a mleté maso, které dobře promícháme, aby se od sebe dokonale oddělilo.

  2. Česnek prolisujeme, přidáme k masu, pak přidáme sterilovanou kapii, protlak, worchester a med, osolíme a opepříme. Pánev zakryjeme a dusíme.

  3. Před koncem dušení odděláme poklici a vydusíme všechnu vodu.

  4. Podle chuti dochutíme.

  5. Podáváme s bramboráky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!