Polentovo - parmezánové dukátky se špenátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 ml vody
- 100 g polenty
- 50 g strouhaného Parmezánu
- 1 lžička zeleninového bujónu
- 250 g mraženého listového špenátu
- 4 stroužky česneku
- kousek másla
- sůl
- 2 lžičky Parmezánu
- trocha vody
Postup Polentovo - parmezánové dukátky se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od stran hrnce vyklopíme směs na pečící papír a rozprostřeme.
Překryjeme druhým listem pečícího papíru a válečkem rozválíme na placku. Po vychladnutí vykrájíme malá kolečka, která z obou stran osmahneme na troše oleje dozlatova.
Do menšího hrnce dáme máslo, přidáme mražený listový salát a jakmile rozmrzne, ochutíme solí, třeným česnekem a je-li potřeba, podlijeme trochou vody.
Před podáváním zahustíme parmezánem. Osmahnuté dukátky z polenty naskládáme na talíř a podáváme se špenátem.