Sladká pomerančová kůra

Recepty, Ostatní

Suroviny

slupky z pomerančů
voda
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Slupky dáme do studené vody a necháme 5-7dni luhovat. Vodu denně měníme.

  2. Po čase je voda stále čistější a slupky měkké a nasáklé vodou. V tu dobu jsou připravené.

  3. Připravené slupky scedíme, nakrájíme, zasypeme krystalovým cukrem (měla jsem slupky z pěti pomerančů a dala jsem 250 g cukru) a dáme vařit (vodu to pustí samo). Cukr se rozpustí a vaříme na prudkém ohni dokud se všechna tekutina nevyvaří.

  4. Poté přisypeme ještě trochu práškového cukru a dáme vychladnout a ještě vychladnuté trochu posypeme práškovým cukrem a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!