Hovězí po s´-čchuansku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g přední hovězí
- olej
- 6 stroužků česneku
- 3 středně velké cibule
- 3 lžičky červené papriky
- 1,5 lžičky soli
- 3 lžičky cukru
- 3 lžičky mletého zázvoru
- 6 lžic sojové omáčky
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
Postup Hovězí po s´-čchuansku
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme v osoloné vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem do měkka. Poté jej vyndáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vychladnout.
V misce si připravíme omáčku smícháním mleté papriky, soli, cukru, zázvoru a sojové omáčky. Dobře rozmícháme a dáme stranou.
Česnek nakrájíme na jemné plátky a na mírném plameni krátce osmažíme, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, vmícháme připravenou omáčku a necháme prohřát. U nás doma jako příloha jasně vedou těstoviny a nakládaná okurka.