Hovězí po s´-čchuansku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g přední hovězí
olej
6 stroužků česneku
3 středně velké cibule
3 lžičky červené papriky
1,5 lžičky soli
3 lžičky cukru
3 lžičky mletého zázvoru
6 lžic sojové omáčky
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osoloné vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem do měkka. Poté jej vyndáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vychladnout.

  2. V misce si připravíme omáčku smícháním mleté papriky, soli, cukru, zázvoru a sojové omáčky. Dobře rozmícháme a dáme stranou.

  3. Česnek nakrájíme na jemné plátky a na mírném plameni krátce osmažíme, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, vmícháme připravenou omáčku a necháme prohřát. U nás doma jako příloha jasně vedou těstoviny a nakládaná okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!