Rybí filé na rajčatech s polentovou kaší s parmezánem

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybího filé
200 g keříčkových rajčat
100 ml bílého suchého vína
snitka rozmarýnu
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Polenta:
200 g instantni polenty
1 lžíce studeného másla
50 g jemně strouhaného parmezánu (nebo Gran Moravia)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka opečeme osušené a osolené filé.

  2. Přidáme nakrájená rajčata, snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Krátce podusíme, víno necháme odpařit a dochutíme pepřem.

  3. Polentu připravíme podle návodu. Hotovou kaši osolíme, zjemníme máslem a promícháme s parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!