Karbanátky plněné špenátem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 balení špenátu (jemného, ne listového)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1/4 hrnečku mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kg mletého masa
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 vejce
- trochu strouhanky či mouky do karbanátků
- sádlo na smažení
Postup Karbanátky plněné špenátem
Postup přípravy receptu
-
Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, na jemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence.
Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu.
Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk. Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.