Restovaná dijónska zelenina v polentovo-sýrové omáčce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

olivový olej
2 šalotky
česnek
1 velké rajče
1/2 cukety
sůl, pepř
1 lžička dijónské hořčice
200 ml mléka
3 lžíce instantní polenty
1 malý tavený sýr
sušená pažitka
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče na kostičky a cuketu na tenčí kolečka. Vše zprudka asi minutu restujeme poté ztlumíme plamen, ochutíme hořčicí, solí a pepřem a dále restujeme ještě dalších 10-15 minut.

  2. V rendlíku zavaříme mléko, ztlumíme plamen a vmícháme instantní polentu. Přidáme sušenou pažitku a tavený sýr. Necháme zvolna probublávat až do úplného rozpuštění sýra. Dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!