Restovaná dijónska zelenina v polentovo-sýrové omáčce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- olivový olej
- 2 šalotky
- česnek
- 1 velké rajče
- 1/2 cukety
- sůl, pepř
- 1 lžička dijónské hořčice
- 200 ml mléka
- 3 lžíce instantní polenty
- 1 malý tavený sýr
- sušená pažitka
- sůl, pepř
Postup Restovaná dijónska zelenina v polentovo-sýrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče na kostičky a cuketu na tenčí kolečka. Vše zprudka asi minutu restujeme poté ztlumíme plamen, ochutíme hořčicí, solí a pepřem a dále restujeme ještě dalších 10-15 minut.
V rendlíku zavaříme mléko, ztlumíme plamen a vmícháme instantní polentu. Přidáme sušenou pažitku a tavený sýr. Necháme zvolna probublávat až do úplného rozpuštění sýra. Dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.