Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Recepty, Omáčky

Suroviny

rajský protlak
kečup
cibule
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
bobkový list
nové koření
pepř celý
špetka skořice
hřebíček
kostka bujónu
olej
voda
sůl
pepř
cukr
500 g hovězí mleté maso
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme masové kuličky: mleté maso osolíme, opepříme a pečlivě promícháme s vejcem a strouhankou. Vytvoříme kuličky a pustíme se do samotné omáčky.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše osmahneme na rozehřátém oleji. Zalijeme vodou, přidáme všechno koření, bujón a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  3. Vyjmeme koření a rozmixujeme (kdo má raději, může ještě přecedit, u nás se to nedělá..). Vložíme masové kuličky, vlijeme rajský protlak, trochu kečupu a budeme vařit zhruba 20 minut - podle velikosti kuliček. Nakonec dochutíme cukrem, jak kdo má rád.

  4. Příloha: knedlík, těstoviny, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!