Rajská omáčka z kořenové zeleniny
Recepty, OmáčkySuroviny
- rajský protlak
- kečup
- cibule
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- špetka skořice
- hřebíček
- kostka bujónu
- olej
- voda
- sůl
- pepř
- cukr
- 500 g hovězí mleté maso
- vejce
- strouhanka
Postup Rajská omáčka z kořenové zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme masové kuličky: mleté maso osolíme, opepříme a pečlivě promícháme s vejcem a strouhankou. Vytvoříme kuličky a pustíme se do samotné omáčky.
Cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše osmahneme na rozehřátém oleji. Zalijeme vodou, přidáme všechno koření, bujón a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Vyjmeme koření a rozmixujeme (kdo má raději, může ještě přecedit, u nás se to nedělá..). Vložíme masové kuličky, vlijeme rajský protlak, trochu kečupu a budeme vařit zhruba 20 minut - podle velikosti kuliček. Nakonec dochutíme cukrem, jak kdo má rád.
Příloha: knedlík, těstoviny, rýže.