Zapékané housky

Recepty, Ostatní

Suroviny

houska
20 g kvalitní uzené pikantní klobásy
20 g tvrdého sýra
zakysaná smetana
sůl
koření

Postup přípravy receptu

  1. Zo žemle odkrojíme vrch, vydlabeme, striedku potrháme na menšie kúsky, zvlhčíme kyslou smotanou. Klobásu a syr na drobno pokrájame, všetko zmiešame, naplníme žemle.

  2. Vrch priklopíme, potrieme olejom (maslom), dáme piecť do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre 180-200°C asi 5-7 minut.

  3. Môžeme použiť aj šunku, alebo dietne párky, salámu apod. Podľa potreby možno prisoliť, prikoreniť, u mňa nebolo treba, klobása bola slaná a pikantná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!