Jablečné potěšení na lineckém těstě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g Hery
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžíce citronové šťávy
- kůra z 1 citronu
- cca 500 g strouhaných jablek
- čokoládová poleva
- 20-30 g vlašských ořechů
- mletá skořice
Postup Jablečné potěšení na lineckém těstě
Postup přípravy receptu
-
Mouku + cukr + tuk + citronová šťáva + strouhaná kůra (z 1/2 citronu) + žloutek vytvoříme na vále těsto.
Dáme na chvíli do ledničky.
Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka, dáme rozehřát polevu (já použila ze sáčku), rozsekáme ořechy. Ze zbylého bílku a 1 vanilkového cukru vyšleháme sníh.
Na vále rozválíme těsto na 0.5 cm vysoký plát.
Navrstvíme jablka, posypeme skořící, ořechy a závěr rozetřeme sníh.
Pečeme při 170°C cca 30 minut asi 10 minut před dopečením jablka přikryjeme alobalem.
Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.