Sváteční maková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
sůl
špetka mleté skořice
1 hrnek mléka
1 hrnek mletého máku
1 hrnek krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1/2 hrnku oleje
2 vejce
sádlo
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku přesejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí.

  2. Vše zalijeme mlékem, zamícháme mák, oba druhy cukru a olej, přidáme žloutky a umícháme hladké těsto.

  3. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 45 minut.

  5. Troubu při pečení neotvíráme, aby se těsto nesrazilo a nekleslo. Po upečení necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!