Dušená kotleta na paprice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové kotlety
mletá sladká paprika
hladká mouka
1 cibule velká
olej
200 g červené papriky
50 g rajského protlaku
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka s vodou
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme lehce dozlatova. Pak cibuli odstrčíme ke straně, do oleje dáme po obou stranách osmažit připravené kotlety a po jejich osmažení přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a rajský protlak a ještě krátce smažíme. Poté kotlety podlijeme cca 250 - 300 ml vývaru a dusíme do změknutí masa pod poklicí.

  3. Měkké maso vyndáme stranou, omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, pokud je třeba, přilijeme vývar a ještě krátce omáčku provaříme, případně omáčku ještě dosolíme a opepříme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami, bramborem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!