Houbová polévka s valašskou kyškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- ½ menšího pórku
- 2 dl valašské kyšky
- sůl
- bobkový list
- nové koření
Postup Houbová polévka s valašskou kyškou
Postup přípravy receptu
-
Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, koření a sůl.
Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.
Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí valašské kyšky.