Houbová polévka s valašskou kyškou

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených)
1 cibule
1 mrkev
½ menšího pórku
2 dl valašské kyšky
sůl
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, koření a sůl.

  2. Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.

  3. Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí valašské kyšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!