Hovězí pěti vůní s mrkví
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g předního hovězího masa
- 4 středně velké cibule
- 4 lžíce koření pěti vůni (Kotányi, Avokádo)
- 2 velké mrkve
- pepř
- sůl
- 1 kostka masoxu
Postup Hovězí pěti vůní s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme hovězí maso na kostky, které pokapeme olejem a promícháme s kořením. Dáme aspoň na půl hodiny odležet do lednice.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a lehce do zlatova ji osmahneme na oleji. Přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme dokud nepustí šťávu.
Potom nasypeme mrkev nastrouhanou na slzičkovém struhadle, promícháme, podlejeme vodou nebo vývarem (já používám vodu a přihodím masox), přiklopíme a dusíme do změknutí masa. Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Potom ještě chvíli provaříme. Podáváme s těstovinami, ale hodí se i rýže a brambory. Knedlík jsem si jako přílohu nějak neuměla představit.