Hovězí pěti vůní s mrkví

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g předního hovězího masa
4 středně velké cibule
4 lžíce koření pěti vůni (Kotányi, Avokádo)
2 velké mrkve
pepř
sůl
1 kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme hovězí maso na kostky, které pokapeme olejem a promícháme s kořením. Dáme aspoň na půl hodiny odležet do lednice.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a lehce do zlatova ji osmahneme na oleji. Přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme dokud nepustí šťávu.

  3. Potom nasypeme mrkev nastrouhanou na slzičkovém struhadle, promícháme, podlejeme vodou nebo vývarem (já používám vodu a přihodím masox), přiklopíme a dusíme do změknutí masa. Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Potom ještě chvíli provaříme. Podáváme s těstovinami, ale hodí se i rýže a brambory. Knedlík jsem si jako přílohu nějak neuměla představit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!