Křehký tvarohový koláč s jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 170 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 1 žloutek
- sůl
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1/2 balíčku vanilkového pudingu
- šťáva z 0,5 citrónu
- jahody
- Drobenka:
- 60 g másla
- 6 lžic hrubé mouky
- 6 lžic třtinového cukru
Postup Křehký tvarohový koláč s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, máslo, cukr, žloutek se špetku soli zpracujeme v těsto a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, 3 žloutky, pudinkem a citronovou šťávou a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků.
Rozetřeme na těsto a nahoru poklademe kousky jahod.
Nakonec posypeme koláč drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C na 45 minut.