Kalamáry v bešamelové omáčce s brokolicí
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 2 ks čerstých kalamárů nebo sáček mražených
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- oregano
- mléko
- máslo
- hl. mouka
- smetana na vaření
- brokolice
Postup Kalamáry v bešamelové omáčce s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Brokolici nakrájet na růžičky a dát vařit do osolené vařicí vody, dokud nezměkne. Vyndat z vody a dát stranou.
Kalamáry nakrájet na kolečka a malé kousky, vložit do misky, osolit, opepřit a zakapat citronem - nechat chvilku proležet.
Stroužky česneku prolisovat a dát osmažit na oleji do světle hněda - dát stranou.
Poté v hrnci udělat základní bešamel (rozpustit máslo-cca 5 PL, zasypat moukou-cca 3 PL, trochu nechat osmažit, zalít mlékem-cca 2-3 hrnky a pořádně rozmíchat aby nebyly hrudky-když nejde vařečkou, tak použít mixer. Dle potřeby hustoty zředit vodou).
Hotový bešamel osolit, opepřit, přidat trochu smetany na vaření-cca půl hrnku, oregano, česnek, brokolici a ještě chvilku povařit.
Kalamáry dáme smažit na olej bez žádné další přípravy cca 5 minut - záleží na tom, jak velké kusy máte.
Uvařené těstoviny dle vašeho výběru zalít bešamelovou omáčkou a posypat kalamáry.