Karbanátky z drůbežích žaludků
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g žaludků oprat, uvařit doměkka a jemně umlít nebo rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
- 1 vejce
- 1 cibuli - drobně nakrájet
- 4 stroužky česneku – utřít
- sůl
- pepř
- majoránku - promnout v dlaních
- 1 PL koření, třeba grilovací, papriku,....
- strouhanou housku dle potřeby - na zahuštění
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- vajíčko na obalování - rozšlehat
- strouhaná houska na obalování
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- tuk na smažení - já používám sádlo
Postup Karbanátky z drůbežích žaludků
Postup přípravy receptu
-
K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou.
Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem.
Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu (mouka nebo strouhanka, vajíčko, strouhanka) a do zlatova usmažit na sádle (nebo na tuku podle vlastního výběru).
Podávat s bramborem, br.kaší, br.salátem, zeleninovým salátem, nebo jak jsme zvyklí. Já měla opečené šťouchané brambory.