Karbanátky z drůbežích žaludků

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g žaludků oprat, uvařit doměkka a jemně umlít nebo rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
1 vejce
1 cibuli - drobně nakrájet
4 stroužky česneku – utřít
sůl
pepř
majoránku - promnout v dlaních
1 PL koření, třeba grilovací, papriku,....
strouhanou housku dle potřeby - na zahuštění
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
vajíčko na obalování - rozšlehat
strouhaná houska na obalování
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
tuk na smažení - já používám sádlo

Postup přípravy receptu

  1. K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou.

  2. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem.

  3. Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu (mouka nebo strouhanka, vajíčko, strouhanka) a do zlatova usmažit na sádle (nebo na tuku podle vlastního výběru).

  4. Podávat s bramborem, br.kaší, br.salátem, zeleninovým salátem, nebo jak jsme zvyklí. Já měla opečené šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!