Jelítkovo-bramborovo-zelné placičky (narychlo)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší jelítka (450 g)
400 g brambor uvařených a vychladlých
1 bílé kysané zelí
1 vejce
olej
sůl
podle potřeby česnek
strouhanka nebo nahrubo mixované slané kmínové krekry

Postup přípravy receptu

  1. Obsah jelítek vytlačíme a smícháme s nastrouhanými (nebo rozmačkanými brambory) přidáme 4 PL kysaného okapaného zelí, sůl, pepř, vejce a trochu strouhanky na zahuštění. Všechny suroviny dobře promícháme.

  2. Uděláme si namočenou rukou malé placičky, které posypeme slabě strouhankou (nebo je necháme jen tak - bez strouhanky).

  3. Placičky poté klademe na plech s rozehřátým olejem a vložíme je péci do rozehřáté trouby (nebo na plech dáme pečící papír) a smažíme po dobu cca 15- 20 minut. Jednou placičky při smažení obrátíme. Pokud smažíme placičky přímo na oleji, papírovým ubrouskem odsajeme tuk. Podáváme se zelím a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!