Oříškové trubičky s nutellovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Trubičky:
360 g hladké mouky
140 g změklého másla
140 g mletých lískových oříšků (opražit, vymnout ze slupky, umlít nebo nastrouhat, prosít)
100 g moučkového cukru
1 vejce velikosti L
špetička soli
Na povrch:
1 vejce
větší kousky oříšků
Krém:
200 g čokolády na vaření
200 g Nutelly
200 g změklého másla
2 lžíce mandlového nebo ořechového likéru - nemusí být, ale je tam skvělý.

Postup přípravy receptu

  1. Opražené a nastrouhané oříšky prosejeme. Jemné patří do těsta, hrubější zbytek na obalení (možná budete muset oříšky na obalení přidat). Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme vejce, vmícháme mouku, oříšky a vypracujeme hladké těsto. Necháme do rána v chladnu odpočinout.

  2. Druhý den mezi dvěma fóliemi těsto po částech rozvalujeme, nakrájíme na čtverečky, které obtočíme kolem malých plechových trubiček. Dobře spojíme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme ve zbytku oříšků.

  3. Pečeme při 170-180°C dorůžova, teplé stáhneme z formiček.

  4. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vyšleháme s máslem, likérem a nutellou na hladký krém.

  5. Naplníme trubičky a uchováváme v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!