Hovězí líčka se šípkovou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hovězí líčka (cca 700g)
- 4 šalotky
- 3 polévkové lžíce šípkové marmelády
- 2 polévkové lžíce balsamikového octa
- 200 ml červeného vína
- 1 gelový bujón
- čerstvý tymián
- olej
- sůl
- pepř
Postup Hovězí líčka se šípkovou
Postup přípravy receptu
-
Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme.
Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme.
Vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit.
Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián.
Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar.
Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180°C.
Za občasného podlévaní pečeme přikryté 2,5 hodiny.
Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.