Hovězí líčka se šípkovou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 hovězí líčka (cca 700g)
4 šalotky
3 polévkové lžíce šípkové marmelády
2 polévkové lžíce balsamikového octa
200 ml červeného vína
1 gelový bujón
čerstvý tymián
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme.

  2. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme.

  3. Vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit.

  4. Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián.

  5. Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar.

  6. Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180°C.

  7. Za občasného podlévaní pečeme přikryté 2,5 hodiny.

  8. Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu.

  9. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!