Dušená tarhoňa se sušenými rajčaty a petrželkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g tarhoni
- 600-800 ml vody
- olej
- 1/2 cibule
- sůl, pepř
- olej ze sušených naložených rajčat
- 4-5 naložených sušených rajčat
- sekaná čerstvá petrželka
Postup Dušená tarhoňa se sušenými rajčaty a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji z naložených rajčat zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme tarhoňu a společně opékáme, dokud tarhoňa nezrůžoví. Čím větší množství kuliček chytne barvu, tím bude chutnější. V tom okamžiku ji zalijeme vodou, okořeníme a dusíme na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 10-15 minut.
Do hotové horké tarhoni vmícháme drobně nakrájená rajčata a nasekanou petrželku.
Takto upravená tarhoňa je překvapivě chutnou přílohou k přírodně upravené rybě nebo drůbeži.