Dušená tarhoňa se sušenými rajčaty a petrželkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g tarhoni
600-800 ml vody
olej
1/2 cibule
sůl, pepř
olej ze sušených naložených rajčat
4-5 naložených sušených rajčat
sekaná čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji z naložených rajčat zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme tarhoňu a společně opékáme, dokud tarhoňa nezrůžoví. Čím větší množství kuliček chytne barvu, tím bude chutnější. V tom okamžiku ji zalijeme vodou, okořeníme a dusíme na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 10-15 minut.

  2. Do hotové horké tarhoni vmícháme drobně nakrájená rajčata a nasekanou petrželku.

  3. Takto upravená tarhoňa je překvapivě chutnou přílohou k přírodně upravené rybě nebo drůbeži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!