Houbovo-sýrová pánvička s penne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g penne těstoviny
150 g žampiony čerstvé
100 g houby čerstvé
200 g Ementál strouhaný
250 ml smetana 33%
cibule větší
pórek
česnek - stroužek
olej olivový
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme, v mise ich premiešame s trochu olivovým olejom, muškátovým orechom a prikrijeme

  2. Nakrájame si šampiňóny, huby, cibuľku, pór a cesnak nasekáme na drobno

  3. Na panvici orestujeme cibuľu, pór a cesnak po chvíli pridáme huby a dusíme do mäkka

  4. Keď máme huby udusené, pridáme nastrúhaný ementál a necháme rozpustiť, pridáme smotanu a necháme prevariť

  5. Omáčku dochutíme soľou, korením a pridáme cestoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!