Pohankové lívance s jablky a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky pohankové mouky
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 2 jablka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- třtinový cukr (nemusí být)
- přepuštěné máslo
Postup Pohankové lívance s jablky a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici.
Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.