Pohankové lívance s jablky a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky pohankové mouky
2 hrnky mléka
2 vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
třtinový cukr (nemusí být)
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici.

  2. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout.

  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!