Kyselé řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové maso(nejlépe z kýty)
- hladká mouka
- vejce
- strouhánka
- na smažení olej nebo sádlo
- sáček deka
- ocet
- cibule
Postup Kyselé řízky
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky.
Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova.
Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr.
Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní. Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.