Kyselé řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové maso(nejlépe z kýty)
hladká mouka
vejce
strouhánka
na smažení olej nebo sádlo
sáček deka
ocet
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky.

  2. Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova.

  3. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr.

  4. Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní. Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!